- Letselschade claimen -

Heeft us letselschade opgelopen? Test op hoeveel letselschadevergoeding u recht heeft
header letselschade claimen
Letselschade Claimen

Letselschade Claimen

Als u door het toedoen van een ander letselschade heeft opgelopen dan wordt u direct geconfronteerd met allerlei termen zoals; letselschadevergoeding, smartengeld, arbeidsongeschiktheid, letselschadebehandelaars, letselschadeadvocaten, letselschade-experts e.d.

Wat is letselschade eigenlijk?

Er is sprake van letselschade als u door een ongeval of door een andere gebeurtenis lichamelijke en/of geestelijke (immateriële) schade lijdt, omdat u niet meer de dingen kunt doen (werk en prive) die u voor het oplopen van de lestelschade wel kon doen . U ondervindt dus directe gevolgen van de opgelopen letselschade.

wat is letselschade

Welke aandoeningen vallen onder de letselschade?

Letselschade is op de eerste plaats lichamelijke schade waardoor beperkingen ontstaan bij het normaal functioneren. Daarnaast is letselschade ook geestelijke letsel opgelopen door een traumatische gebeurtenis of door en situatie zoals intmidatie.

De schade heeft meestal als oorzaak een verkeersongeval, bedrijfsongeval, een schade door een dier, een medische fout, misdrijf of een gebrekkig product. Het letsel kan van alles zijn denk bijvoorbeeld aan: wiplash, rugklachten, rsi, botbreuken, dierenbeten en in het ergste geval overlijden.

Soorten schadevergoeding

schadevergoeding voor letselschade

Welke schades kan ik allemaal verhalen?

Allereerst zijn er de medische kosten van voor revalidatie en herstel, voor zover deze niet door de zorgverzekering worden vergoed. Daarnaast kan het zijn dat u voor bepaalde of permanente tijd niet meer in staat bent te werken of te studeren. Dit houdt dan in dat u geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent geworden en daardoor inkomsenverlies heeft. Hierdoor kan het zijn dat u een mindere kans maakt op promotie in u werk, dat u huishoudelijke hulp in moet schakelen voor de dagelijks werkzaamheden of voor bijvoorbeeld onderhoud aan de woning wat u normaal zelf doet. Hiernaast is het ook mogelijk om smartengeld te claimen. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op SmartengeldBerekenen.nl.

whiplash na een ongeval

Wie kan mij zo goed mogelijk helpen om mijn schade te verhalen?

Omdat er geen vaste juridische regels zijn voor schadeafwikkeling, kan het proces lastig en traag verlopen. Vaak moet de rechter er aan te pas komen. Het is daarom van belang om een gespecialiseerde letselschade advocaat te raadplegen. Hij kan een juiste inschatting maken van de te vorderen schadevergoeding. Het grote voordeel is dat hij één op één met u communiceert en dat u niet tijdens een vaak lang traject te maken krijgt met een medewerker van een frontoffice zoals bij veel rechtsbijstandverzekeringen gebeurt. U heeft recht op een goede persoonlijke behandeling, omdat de meeste schadegevallen er emotioneel flink op inhakken.

in een rolstoel door letselschade

Wat kost u deze juridiche bijstand?

Als u een letselschadeclaim heeft waarbij er een aansprakelijke tegenpartij is dan zal de letselschade advocaat in overleg met u bepalen dat er geen nota wordt gestuurd maar dat hij zijn honorarium op de schuldige of zijn verzekeringsmaatschappij zal verhalen. U hoeft dus geen dure advocaatkosten te betalen of voor te schieten. Indien door welke reden dan ook blijkt dat de schade niet te verhalen is en ook de advocaatkosten niet dan hoeft u ook niets te betalen. Door deze mogelijkheid kunt u de beste juridische bijstand gratis inhuren.

letselschadeclaim juridische stappen

Hoe gaat dit allemaal in zijn werk?

U kunt door het invullen van de letselschadetest aangeven watvoor letsel u heeft opgelopen. Vervolgens wordt er een letselschade advocaat gezocht die u informatie stuurt of contact met u opneemt. Indien u dit wenst komt de advocaat bij u thuis langs om de situatie te bespreken en verder te overleggen hoe en welke schade hij voor u kan claimen. De advocaten die wij vrijblijvend geselecteerd hebben voldoen aan de hoogste eisen van vakbekwaamheid. U kunt hier gerust naar vragen als u een afspraak met een van hen heeft.

ongeluk botbreuk letselschade

Keywords: letselschade claimen, letselschade

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16132 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Over ons
letselschadeclaimen.nl
Landelijk onafhankelijk instituut om gratis letselschade te verhalen
kantoor

LetselschadeClaimen heeft een beoordeling van 8,9