- Letselschade claimen -

Heeft us letselschade opgelopen? Test op hoeveel letselschadevergoeding u recht heeft
header letselschade claimen
Verkeersongeval

Verkeersongeval

Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een auto ongeluk of ander verkeersongeval is een juridische procedure misschien wel het laatste waar u aan zult denken. Als gevolg van het ongeval kunnen zich allerlei klachten voordoen die bij zware verkeersongelukken soms complex en langdurig kunnen zijn. Ook kunnen er klachten zijn die pas later zichtbaar zijn.

Een letselschadbehandelaar of advocaat kan u zo goed mogelijk begeleiden om ervoor te zorgen dat er voor de opgelopen letselschade na een ongeval een schadevergoeding wordt betaald.

Whiplash

Whiplash is een van de mogelijke gevolgen van letselschade na een aanrijding. Het ontstaat door heftig stoten van het hoofd, waarbij de nek de klap op vangt.

Door de aanrijding wordt het hoofd met flinke snelheid heen en weer geschud zonder dat de rest van het lichaam meebeweegt, hierdoor ontstaat het letsel wiplash. De bewegingen kunnen bij een ongeluk alle kanten op gaan. Meestal van voor naar achteren maar ook van links naar rechts ontstaat er letselschade.

Bij de whiplash met nekverstuiking worden de spieren in de nek onverwacht heftig geconfronteerd met het slingerende hoofd. Hierbij wordt door de nekspieren extreem aan de wervels in de nek getrokken waardoor de banden worden uitgerekt en het spierweefsel beschadigd raakt. De wervels kunnen dan verschuiven en zo ontstaan de whiplashklachten.

Whiplash is vaak onzichtbaar voor artsen

Een CT-scan, EEG, MRI, echo of röntgenfoto zal geen direct uitsluitsel over een whiplash kunnen geven. Het meest ontstaat een whiplash echter als een auto u van achteren aanrijdt. De gevolgen van een whiplash zijn vaak voor de buitenstaander niet te zien en voor een arts dikwijls moeilijk of niet vast te stellen, terwijl de patiënt er kortere, langere tijd of permanent last van kan hebben.

Keywords: verkeersongeval, auto ongeluk, whiplash, schadevergoeding


Letselschade Test - Verkeersongeval

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval?

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? En heeft u hierbij letselschade opgelopen door toedoen van een ander? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt

Bent u zelf een behandelaar van letselschadeslachtoffers? Klik hier.

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Is er aansprakelijkheid erkend?
Wat is er precies gebeurd?
:
Wanneer vond het ongeval plaats?
Heeft u geprobeerd de schade te claimen?

(16132 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Over ons
letselschadeclaimen.nl
Landelijk onafhankelijk instituut om gratis letselschade te verhalen
kantoor

LetselschadeClaimen heeft een beoordeling van 8,9